The Times: В лагера на Брекзит са разделени

Брекзит ще върне Великобритания в началото, заяви Камерън

08:18 20.06.2016
Високопоставен консерватор ще оповести официално днес, че напуска кампанията за брекзит в знак на протест срещу "омразата и ксенофобията" и преминава на страната на кампанията за оставането на Великобритания в ЕС, съобщава вестник The Times 

С появата на разделение в лагера на брекзит, баронеса Варси, бивш министър на общините, съпредседателствала Консервативната партия, обвини Майкъл Гоув в разгласяване на "пълни лъжи“. По думите й капката преляла, когато чула Найджъл Фараж да защитава плакати с лозунга '"точка на пречупване“, изобразяващ напредващи из Европа бежанци. 

Лейди Варси подаде оставка от правителството през 2014 г., като обяви, че не може да го подкрепи. 

Междувременно премиерът Дейвид Камерън призова поддръжниците на Лейбъристката партия да не гласуват за брекзит. В последната си проява по телевизията той помоли избирателите да не "объркват бъдещето на един или друг политик с референдума за ЕС". 

"Това е необратимо решение. Няма връщане назад", заяви Камерън, цитиран от "Фокус". Според него Великобритания ще се върне в началото ако избирателите подкрепят излизането от съюза. 

Премиерът припомни, че ако се стигне до брекзит, ще се наложи да се намалят разходите и данъците да се вдигнат. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | Дейвид Камерън | най-големи производители на петрол