Ангелкова: Работим за 40% повече руски туристи през лятото

Според министъра на туризма трябва да има още облекчения за гражданите на Русия

България и Русия ще работят заедно отново за 40% ръст на руските туристи у нас и през лято 2017. Това каза пред „Фокус“ министърът на туризма Николина Ангелкова, която бе на посещение в Москва и се срещна с ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов. „Това ще бъде изключителен успех и има потенциал това да се случи“, добави министърът.

Според нея е важно да продължи сътрудничеството между Русия и България, да продължи рекламата на българския туристически продукт и независимо от политическата ситуация, да продължи своето активно присъствие на руския туристически пазар и да участва на големите изложения.

„Продължаваме с организирането на кръгли маси по въпросите на туризма между България и Русия, на които да присъстват представители на бранша и местните власти. Трябва да продължи да се насърчава детският туризъм и детските лагери, културно-историческият туризъм, балнео и спа туризмът, да се начертаят конкретни маршрути за руските туристи. Усилията трябва да продължат, за да имаме пак добри резултати“, каза българският министър.

Според ея трябва да се запазят облекченията за визовия режим за руски туристи и да продължи работата за още по-големи облекчения.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туризъм | Football Radar | статия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини