АПИ дава 400 хил. лв. за маркировка в Кресна

Ще се поднови тротоар и ще се сложат камери за видео контрол на трафика

11:57 19.01.2017
Участъкът от международен път Е-79, преминаващ през Кресна, ще бъде обезопасен с 400 хил. лв. Агенцията „Пътна инфраструктура“ ще даде тези пари за нова маркировка, нов тротоар и за монтиране на стационарни камери за автоматизиран контрол на скоростта на движение. От официалното съобщение на пътната агенция става ясно, че решението се базира на одит, направен от експерти по пътна безопасност през миналата година.

Предвидените мерки ще бъдат изпълнени при подобряване на метеорологичните условия.
По пътната настилка през 200-250 м в началото на населеното място ще бъде поставена маркировка, предупреждаваща шофьорите да намалят скоростта до 50 км/ч. За привличане вниманието на шофьорите преди пешеходните пътеки с напречна шумяща маркировка ще бъде посочено, че е необходимо ограничаване на скоростта до 40 км/ч.

Всички съществуващи пешеходни пътеки в Кресна ще станат тип „зебра“ и ще бъдат премаркирани. За да се привлече вниманието на пешеходците ще се поставят и информационни надписи „Погледни“ с две стрелки. Указателни знаци за пешеходна пътека ще бъдат монтирани и на тротоарите.

Нова пешеходна пътека тип „зебра“ и знаци ще има при ул. „Кресненски пролом“ в гр. Кресна. За повишаване на безопасността при съществуващата пътека на ул. „Македония“ ще се изгради нова повдигната.

Нов тротоар ще бъде направен между железопътния подлез и автобусната спирка в града. Тази препоръка на одиторите трябва да бъде изпълнена от община Кресна.

За улеснение на трафика по първокласния път ще се забрани левия завой от ул. „Македония“ към жп подлеза в Кресна.

Мерките за повишаване безопасността на движение предвижда и монтирането на стационарни камери за автоматизиран контрол на скоростта на движение в Кресна, Долна Градешница и Струмяни, които са в правомощията на МВР.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: АПИ | Aladin | Зимни олимпийски игри | Scout | Густав Магнар Витзьо

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини