Бъдещето на пътническите самолети според Airbus (видео)

Проектът на самолет е съобразен „летящ Starbucks“, фитнес и дори кино

21:57 27.12.2016

Бихте ли летели, ако не можете да видите небето? Най-новото поколение самолети се произвеждат в различни размери и видове, но всички те имат едно общо нещо: все по-големи прозорци.

Но един нов проект на Airbus A3 ни представя бъдещето без да имаме видимост към небето. Проектът, наречен Transpose ни кара да преосмислим пътуването със самолет.


Подобно на влаковете, в които се добавят и премахват спални вагони и ресторанти, Airbus експериментира с подобна концепция за своите самолети. Всеки модул, парче по парче, ще се зарежда през голяма товарна врата в модифициран и с малко прозорци товарен самолет.

Проектът на самолет е съобразен „летящ Starbucks“, зона за игра за деца, фитнес, спа център, места за спане и дори кино.


Чрез „Transpose“ Airbus се опитва да реши един важен проблем за авиокомпаниите. Интериорите на самолетите се износват бързо след няколко години употреба, а ремонтът им струва десетки милиони долари и отнема седмици. Чрез новия проект вътрешността на самолетите ще де променя за около осем часа. От компанията използват адаптиран за целта товарен самолет за далечни разстояния A330.

Но това е потенциално шокираща промяна за пътниците. Създателите на проекта предвиждат “прозорци” с помощта на OLED екрани, вградени в стените на всеки модул.

За целите на проекта е наета складова база в близост до Сан Хосе, в която в началото на 2017 г. ще бъде създаден макет за симулирани полети. До края на десетилетието, екипът планира да демонстрира концепциите си по време на полет.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Airbus | полети | бъдеще | Град на знанието | Европейския корпус за солидарност | 26 юни