Български екип се включи в издирването на хора в Македония

Те ще помогнат и за отводняване на сградите

12:15 08.08.2016

Български екип от пожарникари от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР и от Столична община, замина за Република Македония, за да помогне при издирването на хора и отводняването на сгради, съобщиха от правителствената пресслужба.


Задачата, поставена им от министър-председателя Бойко Борисов, е да оказват пълно съдействие на местните власти за по-бързото овладяване на ситуацията.

Екипите вече са се включили в операцията по издирване на хора.

Предстоят допълнителни уточнения от каква помощ още има нужда в Република Македония за преодоляване на щетите и подпомагане на пострадалите. Координацията в това отношение е възложена на началника на политическия кабинет на премиера Борисов.

Българските представители в Скопие са получили благодарност от официалните власти за своевременната реакция.

Припомняме, че в събота вечерта Македония бе връхлетяна от опустошителна буря. Жертвите на стихията към момента са 21, а пострадалите са над 100 души. В следващите 15 дни е обявено кризисно положение в страната. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Македония | буря | пожарникари | пръстов отпечатък | изложби | Татарстан

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини