Белгийска компания купува "Девин"

Spadel смята да разшири пазарния си дял в региона

15:44 20.12.2016

Белгийската група Spadel ще придобие българската компанията за минерална вода „Девин“ АД, съобщиха от компанията. Тя е специализирана в бутилирането на изворни и минерални води, както и освежаващи напитки.  

От съобщението става ясно, че Spadel е сключила договор с досегашния собственик инвестиционния фонд Advent International за придобиването мажоритарен дял от 93.29% в „Девин“. Сделката се е осъществила със съдействието на белгийската банка BNP Paribas Fortis Corporate Finance и италианската UniCredit.
Сделката оценява "Девин" на 120 млн. evro и подлежи на одобрение от страна на българската Комисия за защита на конкуренцията.

„Придобиването на "Девин" ще позволи на Spadel да разшири позициите си в Европа чрез създаването на нов географски стълб заедно със съществуващите операции в Белгия, Холандия, Франция и Обединеното кралство. Това придобиване се вписва в стратегията ни да пускаме на пазара води със силна регионална позиция и потвърждава целта на групата да се гарантира печеливш и устойчив растеж“, заяви изпълнителният директор на Spadel Марк дю Боа.   

"Девин" е лидер на пазара на бутилирана вода в България, има 478 служители и е реализирала оборот в размер на 46 млн. евро и печалба (преди данъци, лихви и амортизации) от 10.7 млн. евро за 2016 г. Планирания обем на продукцията за 2016 г. е 237 млн. литра.

Spadel е европейска група, която произвежда и продава натурални минерални води, изворни води и освежаващи напитки, създадени на базата на натурална минерална вода. Компанията е последната голяма независима семейна фирма за минерална вода и има 747 служители. Spadel има 242 млн. евро оборот за 2015 г. и е реализирала общо 605 млн. литра продукция.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: печалба | пазарен дял | придобиване | минерални води | Стивън Шуорцман | круизна линия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини