Безпрецедентна хакерска атака блокира ключови сайтове

За кратко са били блокирани Twitter, Paypal и Spotify

Невиждана по мащаб хакерска атака е блокирала работата на някои от най-известните сайтове в света. За кратко в петък вечерта Twitter, Paypal, Spotify и още десетки сайтове са били недостъпни в определен момент. По информация на ФБР е използвана DDoS атака от стотици хиляди отделни устройства, свързани към световната мрежа. Подобни мащабни атаки се използват често, но досега не се е стигало до блокиране на толкова много и големи сайтове.

Атаката е засегнала и сървъри извън САЩ. Първоначално е започнала в източните щати, а след това се е разпространила и в САЩ.

"Сложността на атаките е това, което прави случая труден“, коментира Кайл Йорк, главният стратег на Dyn – компания от Ню Хампшир, играеща важна роля в разпределението на интернет трафика в САЩ. Тя също е била засегната от хакерската атака. От компанията обявиха, ФБР разследва случая.

Прекъсванията в петък са били непостоянни и разнообразни по географско разпространение. Потребители се оплакваха, че не могат да достигнат десетки интернет страници, включително Mashable, CNN, New York Times, WSJ, Yelp и някои компании, хоствани от Amazon.com Inc.

От Dyn обясняват, че атаките а дошли от милиони интернет адреси, а атаката е една от най-мащабните, виждани някога.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Twitter | хакерска атака | PayPal | WiFi

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини