BILLA България е финалист в Европейските бизнес награди за околна среда

Проектът на компанията е за оползотворяване на биоразградими отпадъци

BILLA България е единственият финалист от България в Европейските бизнес наградиза околна среда 2016-2017. Високото признание е първият подобен успех за компания от нашата страна в престижното състезание за еко иновации на Европейската комисия, съобщават от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), национален координатор на конкурса. BILLA България участва в категория „Мениджмънт“ с проект за оползотворяване на биоразградими отпадъци.

Европейските бизнес награди за околна среда имат за цел да отличат компаниите, които  демонстрират воля за устойчиво развитие и успешно съчетават иновативен и печеливш бизнес модел с опазването на околната среда. С конкурса, провеждан на всеки две години, Европейската комисия насърчава иновациите, които осигуряват растеж и работни места и в същото време подпомагат прехода към зелена икономика.

БФБЛ е организатор на Годишните награди за отговорен бизнес – най-големия и утвърден конкурс за корпоративна социална отговорност у нас, и партньор на Европейските бизнес награди за околна среда. Участниците от България в актуалното издание на международното състезание са Лидл, Девня, Интеримидж и BILLA България. 

BILLA България се включи с проекта „Оползотворяване на биоразградими отпадъци“, с който тя кандидатства и в конкурса на БФБЛ. В рамките на инициативата около 30% от генерираните от компанията биоразградими отпадъци се преработват в биогаз и компост, като по този начин през 2015 година са оползотворени 600 тона отпадъци. Именно тази номинация донесе най-големия успех на компания от България в Европейските бизнес награди  за околна среда. 

Европейското признание за усилията на BILLA България в областта на отговорното отношение към ресурсите идва след последната среща на журито на конкурса миналата седмица, на която бе определен краткият списък с финалистите. В своята категория „Мениджмънт” на голяма компания BILLA България се нарежда сред иновативни компании от Гърция, Холандия и Великобритания. Победителите ще бъдат обявени на церемонията по награждаването на 27 октомври 2016 г. в Талин, Естония.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: конкурс | боледуване | претенденти | плащане с биткойн

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини