Boeing обеща да направи по-евтин Air Force One

Цената на F-35 също ще бъде по-ниска

09:07 22.12.2016
Новият Air Force One ще струва по-малко от 4 млрд. долара. Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп и директорът на американската компания Boeing Денис Мулънбърг са се споразумели за това. Още преди да бъде избран за Президент, Доналд Тръмп заяви, че новият „летящ Бял дом“ е твърде скъп и той ще откаже поръчката му в този й вид.

След срещата Мулънбърг каза също, че компанията Boeing си е поставила за основна цел да предостави възможно най-качествена услуга, при която да е гарантирана сигурността на президента, националната сигурност, и цялата поръчка да бъде изпълнена на поносима цена.

Самият Тръмп каза след разговора, в който участие взе и изпълнителният директор на компанията Lockheed Martin, че работи за понижаване на цените, на които американската държава получава самолетите си, включително Air Force One и изтребителите F-35.

"Опитваме се да намалим цените, особено на F-35. Това е програма, която е изключително скъпа", каза Тръмп.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: air force one | McLaren Speedtail

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини