Борисов: Събраните пари за Хитрино са достатъчни

Правителството отпусна 10 млн. лв. за справяне с щетите

19:13 25.12.2016
Отпуснатите и събрани средства за Хитрино са достатъчни за възстановяване на щетите от взрива на цистерните. Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов, който на Коледа посети селото, цитиран от „Фокус“. Той заедно с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и регионалния мюфтия Месут Мехмедов посетиха селото в неделя.

Правителството отпусна 10 млн. лв. за справяне с щетите. Европейската комиси одобри други близо 20 млн. лв. Членовете на Строителната камара обещаха да възстановят 11 къщи за своя сметка, а освен това Българският червен кръст има кампания по набиране на дарения.

„Аз съм спокоен за България, когато на Коледа, най-хубавият празник за християните, когато нашият Исус Христос се е родил, когато районният мюфтия и дядо владика са заедно тук сред вас. Това е най-ценното, което може да имаме“, каза Борисов.

 "Казвам го с голяма тревога, защото целият свят се тресе, милиони хора загиват, милиони хора бягат от това, че не са се разбрали владиката и мюфтията някъде по света и са поставили други ценности над живота и щастието на хората", добави още премиерът. "Нека си пожелаем само мир, в нашия размирен регион - владиката и мюфтията заедно, вие заедно, всички заедно. Мирът е толкова крехък, повярвайте ми, трябва да го пазим много. Само преди 30 години и Възродителен процес и какво ли не мина - много е крехко всичко - вместо да седим заедно, да се веселим заедно, да строим заедно", каза още Борисов.

"Коледа е всички празнуват, затова ние дойдохме. Много съм благодарен на мюфтията и владиката, защото това е символ към целия народ. Народът се вдигна като един и кой с каквото имаше помогна, и си рискуваха живота хората за Хитрино", заяви Бойко Борисов. "Бог да прости загиналите. Отървахме се от много по-голямо зло, което можеше да стане можеше - Хитрино да го няма, впоследствие можеше да загинат пожарникари и спасители", допълни той.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | Уошингтън поуст

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини