„Дънди“ продаде злато за $50 млн. от находището в Крумовград

Сделката е за бъдещия добив през 2019 и 2020 г. – общо 46 000 тр. унции

Канадският златодобивен комбинат Dundee Precious Metals е договорил предварителна продажба на злато на стойност 50 млн. долара. От компанията съобщиха официално за сделката, като обясняват, че това е приблизително 9% от прогнозното производство за 2019 и 2020 г. в Крумовград.

Сделката обхваща продажбата на около 18 000 тр. у. злато през 2019 и 28 000 тр. у. през 2019 г. Доставките в този двугодишен период ще се извършват при фиксиран график, който започва да тече от май 2019 г.

Продажбата е осъществена по форуърдна цена от 1 367 долара за тр.у.  Сделката е сключена с БНП Париба, която е водещата страна в нея, Канадската имперска търговска банка, "Уникредит банк" АД и Роял банк ъф Канада (Канадската централна банка), които са страни и по дългосрочния револвиращ кредит на Компанията. Постъпленията ще бъдат отчетени първоначално като приход за бъдещи периоди, а впоследствие като приход, след като реално започне изпълнението на договорените доставки.

"Сделката е за част от бъдещото производство на злато и е на атрактивна цена, с което заздравяваме финансовите си позиции и си осигуряваме по-добра гъвкавост за реализация на проектите ни за растеж, сред които е и проектът ни за златодобив в южна България", каза Рик Хаус, президент и главен изпълнителен директор на Dundee Precious Metals.

Компанията е получила и съгласието на кредиторите си за промяна на падежа и отпускането на третия транш в размер на 80 млн. долара от своя дългосрочен револвиращ кредит на стойност 275 млн. долара в съответствие с графика за строителство и въвеждане в експлоатация на проект "Крумовград".

"В момента се извършват подготвителни работи за започване на строителството през м. октомври в съответствие с графика на проекта, който предвижда въвеждане в експлоатация през последното тримесечие на 2018 г.“, добавя Рик Хаус.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: добив | злато

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ