Дават над 60 стипендии за средно образование в чужбина

Европейското изложение ще се проведе на 22 октомври в София

17:40 21.10.2016

Кандидати за средно образование в чужбина могат да получат над 60 вида стипендии в едни от добрите пансионатни училища на Великобритания за предстоящата учебна година 2017-2018

В последните години множество пансионатни училища предлагат възможности за академични стипендии, които достигат до 50% от годишната такса. Все повече училища предоставят стипендии и за изявени таланти в областта на спорта, музиката и изкуствата. Тези стипендии достигат и до 100%. 

От възможността може да се възползва всеки, който е решил да учи средно образование в чужбина. Размерът на стипендиите зависи от това как се представя кандидата на приемните изпити.

Повече информация за тях и за обучението в чужбина младежите и родителите им могат да получат на европейското изложение „Средно образование в чужбина“, което ще се проведе в София на 22 октомври от 11.00 до 18.00 ч. в хотел "Радисън".

По време на събитието посетители получават шанса да разберат повече за различните образователни системи и подходи и да получат индивидуален отговор на всяко свое запитване. Сред училищата, които са потвърдили своето присъствие намираме първото в класациите по успех пансионатно училище Cardiff Sixth Form College, едно от най-добрите пансионатни училища – Caterham School, Stonyhurst College – училище с великолепна материална база и още 17 училища от Великобритания, Швейцария и България.

Не е без значение, че приемните изпити на пансионатните училища в чужбина изискват много добри познания по математика и по английски език и от това как едно дете е направило тестовете зависи дали училището, в което кандидатства ще му предложи място или ще откаже да го приеме. Именно затова посетителите на изложението ще научат за новостите в приемните изпити през тази година и къде могат децата им да се подготвят за тях. В допълнение на място младежите ще могат да проверят своите знания по английски език. Организаторите ще предоставят информация как младите хора могат да развият своята езикова компетентност, ще бъдат представени международни програми за езикова подготовка в Европа и Америка и ще получат промоционални оферти за ранни записвания.

Често подценяван се оказва и процесът по подготовката на документите във всеки един етап. С тази цел на място по време на изложението експертите от Дарби разясняват процедурите по подготовката на документите, необходими от самото кандидатстване в избраното училище, през тези за самото записване, та дори и документите, необходими за кандидатстване за виза, в случай, че е необходима, както и оказват съдействие и при самото пътуване и настаняване в училището – включително се грижат за резервирането на самолетни билети и хотели.

Изключително засилен остава интересът и към езиковите ваканции за деца в чужбина, които предлагат индивидуални пътувания. Младежите могат да избират измежду атрактивни дестинации като Англия, Испания, Германия, Малта, Ирландия, дори САЩ. В рамките на 2 седмици младежите имат възможност не само да подобря знанията си по английски език, но и да съчетаят ваканцията си с курсове по тенис, езда, футбол, голф или баскетбол или пък със занятия по мода, дизайн, музика или рисуване за по-артистичните натури. За най-изявените езиковите ваканции могат да се комбинират дори с практически семинари по бизнес и лидерство. Повече информация за актуалните ваканции и предстоящите срокове за кандидатстване посетителите ще могат да получат на място в деня на изложението.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: обучение | чужбина | ЗЗК