dm България смени ръководството си

Досегашният управител Томас Кьок ще отговаря за новосъздаденото подразделение на dm в Италия

Веригата за търговия с дрогерийни продукти dm България смени ръководството си. От компанията съобщиха, че за управители са назначени досегашните петима прокуристи. Председател на Управителния съвет е Андрей Петров, а членове - Анна Драганова, Евелина Великова, Цонка Иванова-Терзиева и Георги Търнев. Досегашният австрийски управител Томас Кьок ще отговаря за новосъздаденото подразделение на dm в Италия заедно с Хуберт Крабихлер.

Промяната в мениджмънта е в сила от 1 януари 2017 г. С обявената промяна ръководството на веригата в България ще бъде осъществявано от изцяло български екип. Проверка в Търговския регистър показва, че на 6 януари като управители са вписани само Андрей Петров и Цонка Иванова-Терзиева. Томас Кьок все още присъства в УС.

Промените в ръководството на dm България се осъществяват след най-добрата финансова година за компанията до момента. Оборотът в България достигна 95.7 млн. лв. Спрямо миналата година е отчетен ръст от 21.4%. Между октомври 2015 и септември 2016 г. бяха открити 11 нови магазина. dm България се присъединява към германската група dm drogeriemark на 29 януари 2009 г. с първия си магазин във Видин. Към днешна дата филиалната мрежа се състои от 65 магазина в 24 града в страната, а служителите на компанията са близо 500.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ръководство | Start Path Global | Сирма Медикъл Системс

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини