ФБР арестува директор във VW заради „Дизелгейт“

Според неофициалната информация обвинението срещу Оливие Шмид е в измама

Федералното бюро за разследвания (ФБР) е арестувало Оливие Шмид – оглавяващ отдела за спазване на регулаторните изисквания в САЩ между 2014 и март 2015 г. Бившият директор е обвинен в измама, свързана с разразилия се през миналата година скандал с въглеродните емисии. Информацията е на вестник New York Times, който се позовава на два свои източника.

От ФБР все още не са коментирали информацията. Коментар са отказали и адвокатите на  Шмид. От Volkswagen заявяват само, че компанията „продължава да си сътрудничи с Министерството на правосъдието", но „не би било уместно да коментира каквито и да са текущи разследвания или да се обсъждат въпроси, свързани със служители на компанията“.

Според неофициалната информация обвинението срещу Оливие Шмид е в измама, в която той  бил пряко замесен.

През септември 2015 г. VW призна, че е инсталирала тайно софтуер, „коригиращ“ данните за нивото на въглеродните емисии, отчитани при автомобилите на компанията. Софтуерът е бил инсталиран при 475 хил. автомобила с 2-литрови двигатели. Благодарение на този софтуер е било възможно да се заблуждават тестовете на въглеродните емисии и те са изглеждали по-добри. В действителност отделянето е било 40 пъти над регулаторните изисквания в САЩ.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини