Франция спечели €1.22 млрд. от Евро 2016

Приходите на страната са повече от разходите

Европейско първенство по футбол 2016 г. е донесло на Франция печалба от над 1.22 млрд. евро, пише вестник "Le Monde", позовавайки се на резултатите от изследване, проведено от изследователската компания Keneo и Центъра по право и икономика на спорта в Лимож (CDES).

Според експертни оценки 625.8 млн. евро са постъпили в сферата на туризма, и 596 милиона - в други области. Средно чуждестранни фенове на "Евро-2016" са похарчили 154 евро на ден, а средната продължителност на престоя им във Франция е 7.9 дни.

В същото време не всички тези хора са били на футболните стадиони: около 40 хил. чужденци е са наблюдавали мачовете от фен зоните.

"Le Monde" подчертава, че френските официални разходи за организацията на шампионата са около 200 млн. евро, което е значително по-малко от приходите. Властите са отпуснати 24 млн. евро за безопасност и други 160 млн. евро за изграждане и модернизиране на спортната инфраструктура. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: приходи | разходи | Франция

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини