Френският IT гигант Аtos придобива българска компания

В България ще бъде изграден Глобален център за компетенции в индустрията за производство на храни и напитки

Световният лидер в дигиталната трансформация Atos придобива 100% от българската компания "ИнфоПартнерс". Тя е доставчик на специализирани SAP услуги в страната с годишни приходи от 15 млн. евро и има 423 служители.

"ИнфоПартнерс" е основният доставчик на Coca-Cola HBC и ще послужи за основа в изграждането на Глобален център за компетенции в индустрията за производство на храни и напитки в България. Той ще позволи да бъдат обслужвани клиенти на компанията от цял свят. Амбицията е през следващите 5 години, този нов център да удвои капацитета на Atos в българската столица. От компанията обясниха пред Economic.bg, че все още не ясно дали ще бъде строена нова сграда за Глобалния център или той ще се помещава във вече съществуващ офис в столицата. 

Atos ще разчита на експертизата и уменията на екипа на ИнфоПартнерс да продължи да предоставя първокласни услуги на Coca-Cola HBC, както и през изминалите 15 години, като същевременно използва международния си опит за по-нататъшно подобряване на услугите за клиентите си от индустрията.

Atos сключи и друга мащабна сделка, според която компанията ще предоставя дигитални услуги на Coca-Cola Hellenic Bottling Company - една от най-големите бутилиращи компании на продуктите на The Coca-Cola Company в света. Според договореностите Atos поема разработването и управлението на ключови ИТ приложения, като така ще подпомага бизнеса на Coca-Cola HBC.

Това е важна сделка за Atos и ние сме горди, че CCHBC е наш клиент. Ние сме абсолютно решени да продължим отличното обслужване, което ИнфоПартнерс е предоставяло и сме щастливи да приветстваме 423, които се присъединяват днес към нас. Ще работим близко със CCHBC, за да сме сигурни, че споделяме техните бизнес цели и подпомагаме техния бизнес успех.” Това заяви Урсула Моргенстерн, ръководител „Бизнес и платформени решения“ в Atos за цял свят.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ