Galaxy Note 7 идва в Европа след 2 месеца

Samsung поднови продажбите в САЩ след забраната заради взривове на батерии

14:25 24.09.2016

Южнокорейската Samsung възнамерява да възобнови продажбите в Европа на злополучния смартфон Galaxy Note 7 чак след два месеца, твърди Ройтерс. Новият модел беше спрян от продажба след множество случаи на избухване на устройството, в резултат на прегряване на батерията.

По-рано тази седмица Samsung пусна нова партида Galaxy Note 7 на пазара в САЩ. Батериите на новите устройства са проверени и одобрени за продажба от Комисията за безопасност на потребителските продукти (CPSC).

Що се отнася до Европа обаче, потребителите ще трябва да изчакат още два месеца, за да се сдобият с безопасен Galaxy Note 7, според изявление на директора по маркетинг на европейското подразделение на Samsung Дейвид Лоус, цитиран от Technews.bg.

„Според нашата прогноза, Samsung Galaxy Note 7 ще бъде достъпен във всички страни от региона към края на ноември тази година”, уверява Лоус.

По неговите думи, повечето смартфони от стартовата партида са били продадени в три страни – Великобритания, Германия и Франция, където вече е в сила програмата на Samsung за замяна на дефектните устройства с нови.

Същевременно стана ясно, че Samsung не възнамерява да намали мащаба на планираната рекламна кампания за Galaxy Note 7. „Ние създадохме причина за възникване на голямо търсене, което се надяваме да удовлетворим в максимално кратки срокове”, коментира Дейвид Лоус.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: продажби | батерии | текила | натрупани средства | финансови центрове | износители на оръжие