Кефалония - най-големият Йонийски остров (галерия)

Той е един от най-слабо населените острови

Снимка: Twitter

Кефалония е най-големият от Йонийските острови. Той е известен с красивите си плажове, които са изключително чисти и разнообразни. Някои от тях са с бял ситен пясък, други с дребни камъчета, с червен пясък и скални.


Остров Кефалония е планински и на него се намира най-високата планина на Йонийските острови – Енос (1628 метра).


Най-известният плаж е Миртос, който може да се сравнява по красота с популярния Навагио на остров Закинтос. Той е обграден от скали и многократно е бил обявяван за най-красивият плаж в Гърция.


Сред останалите популярни плажове на острова се нареждат Скала, Кателиос, Кси (с червен пясък), Антисамос, Платис Ялос и Макрис Ялос.


Специфичният релеф на острова е причина за образуването на много пещери. Най-известната от тях е Мелисани.


В нея има езеро, образувано след земетресение, вследствие на което таванът й е паднал. Тя е изключително интересна забележителност за туристите, които могат да си наемат лодка и да се разходят в нея, както и да се гмуркат в чистите й води.


На остров Кефалония има много църкви и манастири.


През 1953 г. силно земетресение срива Кефалония и над 90% от сградите на острова са разрушени. Голяма част от жителите му го напускат. Това е причината към днешна дата той да е един от най-слабо населените острови. Жителите му са около 40 хил. души.


Най-големият град и столица на Кефалония е Аргостолион. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: забележителности | видове

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ