Летище София с рекорден ръст на пътниците през ноември

Увеличението се дължи на пътуващите по редовни международни линии

Рекорден ръст на обслужените пътници през ноември, отчитат от Летище София. През миналия месец през двата терминала са преминали над 430 хил. пристигащи и заминаващи, което е 49 на сто повече спрямо миналата година.

От началото на годината до края на ноември през столичното летище са преминали общо над 4,5 млн. пътници.

На терминал 1 пътникопотокът е нараснал 2,5 пъти спрямо ноември 2015 г., достигайки 257 хил. обслужени пътници за месеца. През терминал 2 през ноември са преминали 174 хил. пътници, което е с 5% по-малко на годишна база.

Значителeн ръст от 51% е отчетен при пътуващите по редовни международни линии, които съставляват 97% от общия пътникопоток. По вътрешните полети пътниците са с 6% повече спрямо ноември 2015 г.

Общо 4 338 кацащи и излитащи самолети са били обслужени на летище София през ноември, което е с 30% повече от същия месец на предходната година. От тях 91% са полети с пътнически самолети и 3% - с товарни.

През ноември на софийското летище са обработени общо 2 060 тона товарни и пощенски пратки, което е с 23% повече от изминалата година.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: полети | пътници | ръст | Летище София | реки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини