Лидерите във виртуалната индустрията се обединяват в нова асоциация

VR технологията има потенциал да се превърне в следващата голяма технологична платформа

Най-големите технологични компании създават Глобална асоциация за виртуална реалност (Global Virtual Reality Association) - неправителствена организация, която цели насърчаването на растежа на световната индустрия за виртуална реалност (VR).

В асоциацията ще участват Samsung Electronics, Acer Starbreeze, Google, HTC VIVE, Oculus, и Sony Interactive Entertainment, които заедно ще развиват и споделят най-добрите практики за индустрията и ще насърчават диалога между заинтересованите страни в публичния и частния сектор по цял свят.

Целта на Глобалната асоциация за виртуална реалност е да насърчава отговорното разработване и внедряване на VR технологиите в световен мащаб. Членовете на асоциацията ще разработват и споделят най-добрите практики в сферата, ще инициират научни изследвания, за да ще обединят международната VR общност. Асоциацията ще предоставя информационни ресурси на потребители, политици и индустрии, които се интересуват от VR технологиите.

VR технологията има потенциал да се превърне в следващата голяма технологична платформа, да подобри различни сектори, вариращи от образование до здравеопазване и да допринесе значително за световната икономика през следващите години. Чрез изследвания, международно участие и развитие на добри практики, компаниите основатели на Глобалната асоциация за виртуална реалност се надяват да отключат и увеличат потенциала на VR технологията.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: компании | цифров данък | споразумение с Мексико | икономическо споразумение

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини