325 лв. помощ за пострадалите в Хитрино, получават ги още днес

Държавата може да отпусне още пари за ремонт на засегнатите сгради

13:58 10.12.2016

По 325 лв. ще получат пострадалите при трагедията в Хитрино, където се взривиха 2 цистерни от товарен влак и предизвикаха редица огромни щети. Това съобщи кметът на Хитрино Нуридин Исмаил.

„Имам уверението на премиера в оставка Бойко Борисов, че още днес следобед ще започнем да раздаваме на хората полагащото им се социално подпомагане от 325 лв., за да могат да посрещнат ежедневните си разходи и нужди“, заяви кметът.

В Хитрино вече са експерти от социалното министерство, които оглеждат и оценяват състоянието на инфраструктурата.

„Сформираме 2 комисии – социална и строителна, с участието на Областна администрация, за да бъдат описани щетите. В понеделник до обяд трябва да има доклад на тази комисия и да отправим конкретни искания до Министерски съвет за отпускане на целеви подпомагания – както за публичните, така и за частните сгради“, обясни Исмаил.

„Хората в скоро време няма да излязат от шока, но доколкото можем ще им бъдем полезни в отстраняването на това, което като щети са получили техните имущества и семейства“, увери кметът на Хитрино.

По думите му може би още от утре ще започне отстраняването на щетите от засегнатите жилища. Той благодари на Бойко Борисов за присъствието и уверенията, които дава. „Няма да можем да върнем животът на хората, другото ще направим всичко възможно да бъде възстановено“, каза Исмаил.

Той увери, че социални помощи ще бъдат раздадени на всички, които имат нужда. „Има 2 екипа, направени от Общинска администрация, които обикалят. Ще бъдат направени списъци и може би в рамките на деня – около 15.00-16.00 часа ще бъдат поканени да вземат тези пари“, поясни местният управник.  
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | сгради | щети | обезщетения | Министерски съвет | Уошингтън поуст | Сточна гара

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини