Лято 2016 е най-успешното в историята на Гърция

13.6 млн. евро са вложени за реклама на страната

Гърция публикува предварителните данни за 2016 г. Оказва се, че според последните оценки страната са посетили нас 27 млн. чуждестранни туристи, което се превърна в рекорден показател за историята на Гърция.

Според прогнозите на Гръцката Национална туристическа организация (GNTO), 2017 г. обещава да бъде още по-успешна: количеството на заявленията от чуждестранни туроператори за периода от април до ноември се е увеличил с 19% в сравнение със същия период през 2016 г.

Според GNTO, приносът на туризма за БВП на Гърция през тази година е 20%. Значителният ръст, който се очаква през 2017 г., почти два пъти ще превиши средният световен показател.

Министърът на туризма на Гърция Елена Кунтура обясни, че ръстът на чуждестранните посещения в страната през първите 11 месеца е 8.3% в сравнение със същия период на миналата година. Най-голяма динамика на туристическият поток се наблюдава от руския пазар. По думите на Кунтура ръстът е 25% спрямо миналата година. Гостите от Великобритания са с 19$ повече, от Германия 16%, от Полша и САЩ – 7%.

Рекордно високи показатели се отчитат и при средната заетост на хотелите в южната ни съседка. През третото тримесечие на 2016 г. средната заетост е била 81.9%.

Туристически успехи тази година се дължат и на активната рекламна кампания на международните пазари: за реклама на Гърция са изхарчени 13.6 млн. евро. Основно те са вложени в онлайн реклама.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Гърция | рекорд | чужденци | растителност