Нови шефове във фирмите на БДЖ за пътнически и товарни превози

Чрез реорганизация на графика са осигурени 10 машини за влаковете

Новите управителите на "БДЖ - Товарни превози” Александър Александров и "БДЖ – Пътнически превози” - Христо Иванов
Новите управителите на "БДЖ - Товарни превози” Александър Александров и "БДЖ – Пътнически превози” - Христо Иванов

Назначени са нови управители на дъщерните дружества за пътнически и товарни превози на "Холдинг БДЖ". Рокадите в държавните железници се случват няколко дни след като служебният министър Христо Алексиев освободи изпълнителният директор на „Холдинг Български държавни железници” Владимир Владимиров и на Национална компания "Железопътна инфраструктура" Милчо Ламбрев.

Междувременно новото ръководство е успяло да осигури десет локомотива за пътнически превози в БДЖ. Според Алексиев машините са били налични, но заради лоша организация не са използвани пълноценно. Това е довело до транспортиране на пътници с автобуси, за което БДЖ е платило 1.3 млн. лв.

По думите на Алексиев в смените на ръководните лица в холдинга не бива да се търси реваншизъм, но е необходимо да се сменят хората, които не си вършат работата. Той обясни, че евентуалните смени на ръководни служители в железницата ще зависят от индивидуалната работа на всеки.

Така след Владимиров и Ламбрев от постовете си отиват управителите на „БДЖ – Пътнически превози” ЕOOД Димитър Костадинов и „БДЖ - Товарни превози” ЕООД Любомир Илиев, след като бяха освободени от съветът на директорите на холдинга. На тяхно място за управители в дружествата са назначени Христо Иванов и Александър Александров, които са дългогодишни специалисти в областта на железницата като цялата им кариера е изцяло свързана с железопътния транспорт, съобщиха от държавните железници.

Христо Иванов е магистър по финанси във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий”. Преди това е завършил специалност „Експлоатация на железопътния транспорт” в Техническия университет. Опитът му включва превоз на опасни товари, пътнически превози и организация на превоза при прекъснато влаково движение. До 2012 г. се е занимавал с експлоатацията на цялостната дейност в „БДЖ – Пътнически превози” ЕOOД.

Александър Александров е магистър по „Технология и управление на транспорта” ВВТУ „Тодор Каблешков” и с още една магистърска степен по „Икономика на транспортната фирма”. Израства в кариерата от Инструктор в Превозна служба в БДЖ до директор в „БДЖ – Товарни превози” ЕООД.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | шефове | Христо Алексиев

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини