Няма да бъде платено на фирмата, която чисти "Цариградско шосе"

Градският транспорт се движи по всичките си маршрути

Фирмата, която почиства столичния булевард "Цариградско шосе", няма да получи заплащането си за вчерашния ден, заради задръстването по ключовата артерия снощи, съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БНТ. „Плащаме само за реално свършена работа, така че там където не е почистено няма да бъде заплатено“, заяви тя.

Проблемите с придвижването бяха продиктувани от лошата организация на почистването и наличието на много сняг по платното.

През изминала нощ в София са работили 146 снегорина. Във Facebook профила си Йорданка Фандъкова каза, че ще се наложат и санкции и на други фирми, които не са почистили своите райони навреме.

Тази сутрин градският транспорт се движи по всичките си маршрути. Опесъчени са планинските пътища "Бояна – Златни мостове" и "Драгалевци – Алеко" във Витоша, отчете още Фандъкова.

Кметът на София обяви, че пет-шест дни се работи денонощно по почистването на София от снега. Днес ще се чистят районите на спирките, стълбите към подлезите и вътрешно кварталните улици, там където е възможно, поясни Фандъкова.

В кризисните общински центрове в София тази нощ са нощували 205 човека. Към момента няма информация за квартали без електричество, без топлоподаване. Екипи на "Софийска вода" са работили за отстраняване на аварии, причинени от замръзване.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | Йорданка Фандъкова | почистване | задръстване | стари сгради

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини