От петък износът на ток спира

Това се прави с цел превенция и гарантиране сигурността на енергийната система

От петък на обяд България спира износа на ток. Това каза министъра на енергетиката Теменужка Петкова. „Заповедта няма да засегне транзита“, каза Петкова, цитирана от "Фокус".

"Това се прави единствено и само с цел превенция и гарантиране сигурността на доставките за българските граждани, така че да осигурим техния комфорт и да няма никакви рискове за енергийната система на страната", заяви министърът. "Отчитайки факта, че съседни на нас страни предприемат подобни действия, ние сме длъжни по същия начин да вземем адекватно решение", допълни тя.

Петкова обяви още, че вече няма нито едно населено място на територията на България, което да е без ток. "Всички аварии са отстранени в рамките на деня. Всички екипи са работили на терен и на място и електроенергийната система на страната е възстановена навсякъде", каза министърът в оставка.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: електроенергия | Теменужка Петкова

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини