Павлова: Ако не започнем „Струма“ до 2020 г., губим европейските пари

Според регионалния министър освен финансовите проблеми има и "сериозни лобистки интереси"

Правителството ще направи всичко възможно строителството на магистрала "Струма" да започне до 2020 г., или европейското финансиране ще бъде загубено. Това каза министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова пред БНТ. Според нея има опасност строителството на последния участък през Кресненското дефиле да се забави заради финансови проблеми и „сериозни лобистки интереси“. От думите на министъра са разбра, че споменатите проблеми се създават от „единици несъгласни“ с намерението на правителството едното платно да се препокрие със сега съществуващия път през дефилето, а другото да е изнесена на платото отгоре.

Министър Павлова обясни за среща с представители на екоорганизациите, на която са присъствали 25 човека и само двама са били против предложения вариант. Тя обясни, че ако се завърши екооценката на трасето до края на годината, през следващата ще може да се обяви поръчка за единственият незапочнат участък от тази магистрала и да не се изгубят предвидените за целта европейски средства.

Почти е готов идейният проект за незавършения участък от Южната дъга на Околовръстния път в района на столичните квартали "Младост" и "Горубляне", съобщи още Павлова. Тя също така се похвали, че днес ще бъде пуснато движението по Западната дъга на Околовръстното.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Лиляна Павлова | магистрала Струма | околовръстен път

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини