Пловдив е №2 в света за винен туризъм

Подреждането е на изданието Wine Enthusiast

Пловдив и Тракийската низина се подреждат на второ място в подреждането за най-добрите винени дестинации в света за 2017 г. 

Класацията „10-те най-добри дестинации за винен туризъм на 2017“ се прави от списанието Wine Enthusiast, а резултатът публикуван на 5 януари, съвсем не е случаен. 

Mike DeSimone и Jeff Jenssen, които водят класацията, бяха поканени от Probegex като членове на журито на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив през 2016 г. В това си качество, те посетиха Пловдив и региона и още тогава споделиха своите отлични впечатления. 

Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света. През 2016 г. се проведе в Пловдив, където над 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени журналисти, купувачи и вносители на вино) от 52 националности дегустираха и оценяваха над 9000 вина и алкохолни напитки от 55 страни, предаде Дарик. 

България бе предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни. Пловдив беше избран като център на един от най-важните лозаро-винарски райони в България – Тракийската низина, където вино се произвежда от преди повече от 7000 години. 

В класацията Пловдив изпреварва традиционни винени дестинации като Прованс във Франция, Сицилия в Италия и Марлборо в Нова Зеландия.

Цялото подреждане може да намерите тук.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: класация | Пловдив

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини