„Приста ойл“ и „Монбат“ се стремят към нови пазари

Бъдещето принадлежи на компаниите с висока добавена стойност, смята Бобоков

Атанас Бобоков:

„Приста ойл“ и „Монбат“ се стремят към нови пазари

Снимка: Икономика-Александър Нишков

4886 ~ 4 мин. четене
Александра Сотирова-Делчева Александра Сотирова-Делчева

Атанас Бобоков е председател на съвета на директорите и един от големите акционери в компанията "Монбат", част от групата „Приста ойл“.

„Приста ойл холдинг“ ЕАД е лидер в производството и продажбите на моторни и индустриални масла в Югоизточна Европа с най-значително пазарно присъствие на продуктите с търговската марка "Приста" са България, Румъния, Турция, Сърбия и др. „Монбат“ продава акумулатори основно в Западна и Централа Европа и на Балканите. Компанията обаче не спира да се стреми към покоряването на нови пазар, производството на нови продукти и внедряването на технологии.

Само преди дни мажоритарните собственици на "Приста ойл груп" - братята Пламен и Атанас Бобокови придобиха още 30% от капитала на дружеството, който преди това се притежаваше от инвестиционния фонд ADM Capital и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). За бъдещите проекти и успешната бизнес формула да си сред най-големите в Европа Economic.bg разговаря с Атанас Бобоков.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини