9 са най-опасните пътища у нас

Три от тях са между Русе и гръцката граница

09:40 19.01.2017

Девет са най-опасните пътища у нас, това показва статистиката на Пътна полиция. Три от тях са по маршрута между Русе и гръцката граница. Пътищата Русе-Бяла, София-Калотина, Стара Загора-Казанлък, Симитли-Кресна, Пловдив-Асеновград са най-рисковите сред тях, там се случват най-много катастрофи. Това заяви пред БНТ началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски.

„В момента наистина е зимна обстановка, имаме проблеми с пътщата. Стараем се съвместно с пътната агенция, където е необходимо да се затварят пътища, да се почистват своевременно, за да могат хората да се придвижват“, заяви ръководителят на Пътна полиция.

"Ситуацията в Източна България е най-сериозна. В момента има ограничение за движението по АМ "Тракия" в участъка между Карнобат и Бургас", съобщи Рановски.

„Всички водачи трябва да предвиждат, че може да навлязат в заснежен, заледен участък или такъв с навявания. Те трябва да бъдат подготвени за подобни изненади на пътя“, препоръча той.  

На един от най-проблемните участъци – този през Кресна, днес жители на града ще блокират движението на главен път Е-79 в 12:00 часа. В рамките на 1 час гражданите ще се разхождат по пешеходната пътека без спиране.

Това е поредния им протест срещу опасния участък, който минава през града. Настояват да се ограничи скоростта с видеокамери и изкуствени неравности, с нови табели и светофар. От КАТ нееднократно са давали предписания.

„Има възможност полицейски екипи, които да са видими, да присъстват в този участък, но има възможност и кметът на общината да постави изкуствени неравности и да ограничи скоростта в този участък, който минава през града“, предложи Рановски.

„Камерите, с които разполагаме, се използват пълноценно. За 2016 г. имаме такъв брой електронни фишове, какъвто беше през 2013 г. Тази година имаме 353 хил. електронни фишове, което е с 1000 повече от 2013 г.“, посочи той.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: протест | КАТ | пътища | контрол | камери | движение | опасност | партиди | Aladin | 40 млн лв

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини