САЩ: Визите за българи остават засега

Делът на отказани визи е 15%, а трябва да бъде 3% за отпадането им, обясни генералният консул Кейт Макгиъри

12:51 10.02.2017

Визите за българи, желаещи да посетят САЩ, остават, докато страната не отговори на изискванията за отпадането им. Това заяви Кейт Макгиъри, генерален консул в посолството на САЩ в България.

У нас процентът отказани визи е 15%, а трябва да бъде 3% за отпадането им, поясни тя.

Днес в посолството бяха връчени визи на четирима студенти, които заминават по програмата за студентска заетост това лято в САЩ. Посланик Ерик Рубин се обърна към тях и им пожела успех, като ги увери “Чака ви едно прекрасно лято”.

Рубин каза също, че студентската бригада в САЩ дава възможност за създаване на мрежа от контакти и стартиране на собствен бизнес.

Относно студентската програма Макгиъри каза, че през годините са издадени 100 хиляди визи на български студенти, които са придобили работен опит и са подобрили английския си език. Изискванията за кандидатстване по програмата си остават същите, независимо от смяната на президента.

Все още се изисква добро владеене на английски език, кандидатите да бъдат редовно обучение и да имат работна оферта, както и да докажат, че имат мотив да се върнат обратно в България, след приключването на сезона.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | САЩ | визи | измами със сайтове | митнически режим

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини