Снегът обърка и работата на летищата (обновена)

Затвориха аеропорта във Варна

11:38 06.01.2017
Лошото време затвори Летище Варна. Съобщението идва от самия аеропорт и е качено на сайта му. 

Духа силен страничен вятър до 20 метра в секунда и има интензивен снеговалеж.

Летището ще остане затворено за полети в следващите 8 часа, тъй като през този период от време не се очаква подобрение на метеорологичната обстановка.

От аеропорта съветват пътниците да предприемат пътуване до летището само в случай, че имат потвърждение от авиокомпанията за осъществяване на полета.

По информация на Дарик летището ще остане затворено поне до 17,00 часа. Самолетът на Уиз Ер от Лондон за Варна, който се очаквал в 11.15 часа, е излетял, но щял да бъде пренасочен. 

Сайтът на Летище София работи с ограничена функционалност като е налична само основна полетна информация и контакти. Но операторите на летището са заети и връзката с тях е почти невъзможна. Засега обаче няма информация за затруднени полети заради времето.

Летище Бургас е затворено от 12 до 2 часа за снегопочистване, съобщиха от аеропорта пред Economic.bg. Там днес очакват един пристигащ полет от Москва и един заминаващ за Москва. Не се знае как пътуващите ще се придвижат до летището, тъй като пътят е затворен.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: полети | летище Варна | сайт | Летище София | дигитални разплащания | Кронос

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини