КРИБ представя в София възможностите на Плана "Юнкер"

Българският бизнес може да се възползва от над 33.5 млрд. евро до края на 2020 г.

11:51 12.01.2017

Българският бизнес ще може да получи детайлна и изчерпателна информация за възможностите, които предлага европейският инвестиционен план "Юнкер". За да помогне на компаниите да се възползват от наличните 33.5 млрд. евро до края на 2020 г. Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) организира съвместно с държавните институции конференция на тема "Планът "Юнкер" - възможности и резултати".

Събитието ще се проведе на 16 януари 2017 г. от 10:30 ч. в зала "Средец" на столичния "София хотел Балкан" (бившият "Шератон"). Конференцията ще бъде открита от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев. От страна на изпълнителната власт участие ще вземат вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на икономиката Божидар Лукарски, министърът на регионалната политика и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на екологията Ивелина Василева, министърът на земеделието и храните Десислава Танева и министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. Ще присъстват и представители на Европейската комисия и на Европейския фонд за стратегически инвестиции.

Планът "Юнкер" е отговорът на Европа на последствията от тежката финансова криза. Той осигурява значителен финансов ресурс, който да създаде възможности за инвестиции, да намали ограниченията за инвеститорите, като осигури гаранции за рискови проекти, така че да мобилизира частни инвестиции. Една от основните пречки пред българския бизнес, за да се възползва от възможностите на Фонда, е липсата на  детайлна и навременна  информация.

За да осигури нужната информираност на своите членове, КРИБ е поканил лектори и експерти от Брюксел. Подробна презентация по темата за европейските възможности ще направи г-жа Илияна Цанова - зам.-управляващ директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции.

Възможностите за финансиране от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще представи г-жа Венера Ганджова, а г-н Хуан Кампос ще презентира дейността на Европейския консултантски център по инвестиционни въпроси.

Министърът на финансите ще представи детайлно дейността на Фонда на фондовете, както и възможностите, които той предоставя пред българския бизнес. Заедно с Валери Белчев - член на УС и Изпълнителен директор на "Фонд мениджър на финансови инструменти в България" ЕАД ще представят презентация на тема: "Нов подход в управление на средствата от ЕСИФ"/.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: финанси | София | министри | Лео Варадкар | бежанец | 46P | Ботевгрд

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини