Спадът на долара продължи

Русия се присъедини към разговорите за замразяване на производството на петрол

Производственият индекс на Фед Филаделфия надмина очакванията за ръст от 1.4% и отчете повишение от 2.0% при предишен резултат от -2.9%. Молбите за помощи срещу първоначална безработица също изненадаха положително и излязоха 262 000 при прогнози за 269 000 и предишен резултат от 266 000.Продажбите на дребно във Великобритания след Брексит най-неочаквано се повишиха с 1.4% при очаквания за ръст от само 0.1%. Спадът на паунда през миналия месец е окуражил туристите на острова да купуват часовници и бижутерия. Стерлингът скочи срещу долара.
Протоколът от заседанието на ЕЦБ през юли показа, че централната банка най-вероятно ще отговори на очакванията на пазарите и ще запази на следващото си заседание на 8 септември политиката си на ултра облекчения.На валутните пазари долара беше слаб след прокола от заседанието на Фед показал разделение на мненията. Долар/йена отново се качи над 100 след вчерашно дъно на 99.65. Увеличаващите се вербални намеси на японски официални лица относно силата на йената доведоха до спорадични движения на пазара, който се страхува от интервенции.Паундът се изстреля нагоре след силни данни за продажбите на дребно. Късите позиции и негативния сентимент около паунда могат да доведат и до по-голяма сила на валутата в близък план при евентуално редуциране на позициите.Еврото остава под ключавата съпротива на 1.14, но като цяло се възползва от слабостта на долара.

Доходността по облигациите пада

Доходността по американските облигации в крайна сметка спадна като тази по двегодишните книжа загуби 2 базови пункта до 0.705%, а тази по десет годишните книжа 1.5 базови пункта до 1.534%.Доходността по германските десет годишни облигации също спадна и достигна -0.077%. 

Русия се присъедини към разговорите за замразяване на производството на петрол

Нищо особено при златото и среброто и те продължават да се търгуват около ключовите нива от 1350 и 20 долара за тройунция.Петролът продължи да нараства и сорта Брент проби нивата от 50 долара за барел, а американския лек суров петрол тези от 48 долара за барел. Междувременно Русия се присъедини към разговорите за замразяване на производството със Саудитска Арабия и останалите страни членки на ОПЕК.

Продължава растежа на Уолстрийт, край на серията от загуби на европейските индекси

Американските индекси продължиха да нарастват, подкрепени от ново поскъпване на петрола и по-добри от очакваното резултати за печалбите на Уолмарт.Дау Джоунс нарасна с 23.76 пункта до 18597.70. Стандард енд Пуърс прибави 0.2%, за да завърши на 2187.02. Насдак се покачи с 0.2% до 5240.14.Европейските акции затвориха с печалби за първи път след пет дни на загуби. Индекса FTSE 100 в Лондон си върна 9.81 пункта и се повиши до 6686.96 след излизането на силни данни за продажбите на дребно в страната.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: петрол | долар | валута | пазари | йена | суровини | Цар Борис | възпоминателна монета

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини