Спецслужбите затвориха нелегална рафинерия във Враца

Произведеният дизел се е пускал в търговската мрежа без платен акциз

15:22 24.11.2016
Нелегална рафинерия за производство и разпространение на некачествено дизелово гориво са затворили специализираните служби. Операцията на  Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), МВР и Агенция „Митници”, под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Оряхово, е обхванала и още два града -  Плевен и Велико Търново.

В хода на процесуално-следствените действия е установено, че произведеното от нелегалната рафинерия гориво в последствие се пласират в търговската мрежа без платен акциз.

При извършените претърсвания на 13 адреса са установени и иззети над 60 хил. литра нефтени продукти, множество платежни и счетоводни документи, тефтери, съдържащи данни за покупко-продажбата на горива, мобилен компютър и документи, относими към престъпната дейност, банкови документи за налични суми в особено големи размери, както и парични суми. Открити са и цистерни с различна вместимост (общо около 50 хил. литра), съдържащи неустановено течно вещество, наподобяващо на суров петрол. Цистерните са запечатани от служители на Агенция “Митници”.

Освен всичко, Регионална инспекция по околната среда и водите във Враца е установила, че в резултат на извършваната незаконна дейност са причинени и немаловажни вреди за околната среда – замърсявания на почвата с нефтени продукти в района около рафинерията.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: гориво | дизел | рафинерия | кулинарен туризъм