7-те най-вкусни вида спагети в Италия
Вижте най-апетитните рецепти, освен класическите Карбонара и Болонезе
Едва ли има човек, който да не обича паста, особено под най-популярната й форма на спагети. Думата „spaghetti” е италианска и означава „връвчици“. Има различни теории дали първоизточника на вкусното тестено ястие е Италия или Китай, но това едва ли е толкова важно за феновете му.
Пастата е една от най-обичаните храни, след пицата и бургера и има различни вариации в приготвянето и, така че да задоволи всеки вкус. Вижте едни от най-вкусните рецепти, освен класическите Карбонара и Болонезе, които трябва да опитате поне веднъж:
7. Пай от спагети
Пай от спагети представлява запечени на фурна спагети, с пармезан, колбас, магданоз, грах и лук.
6. Спагети с морски дарове
Най-популярните спагети, които включват морски дарове, са тези с доматен сос, сос Базил, лук и кралски скариди.
5. Спагети с лук
Те наподобяват "Альолио“, но се добавя лук и сирене Гран Падано.
4. "Ала Путанеска“
"Ала Путанеска" приличат на познатите Болонезе, но в тях не се слага кайма. Вместо нея, освен доматения сос, се добавят аншоа, каперси, чушка, риган и босилек.
3. "Примавера“
Това са спагети със сезонни зеленчуци. Слагат се тиквички, аспержи, морков, грах, броколи и гъби.
2. "Альолио”
Този вид спагети са също много лесни и вкусни. Овкусяват се със зехтин, чесън, пресен магданоз и червен пипер.
1. "Cacio e pepe”
Това са спагети, гарнирани с бял пипер, настърган пармезан, масло и пекорино.