Транссибирската железница: изглед от Москва до Владивосоток (снимки)

Пътешествието през 9288 км обхваща повече от една дузина градове в седем времеви зони

Вдъхновена от 100-годишнината на Транссибирската железопътна линия фотографката Ани Линг решава да улови в снимки живота на борда и извън него на една от най-популярните и дълги жп линии в света. Начална точка: Москва, гара „Ярославска“; крайна точка: Владивосток.


Пътешествието през 9288 км обхваща повече от една дузина градове в седем времеви зони. Там те посрещат първо непретенциозните спирки, след което срещаш най-гостоприемни местните жители, разказва Линг. 


Истории, игри, храна и напитки често се споделят от пътници, които са в помещенията от отворен тип. Пътуването с железопътния транспорт е популярен избор сред руснаците, тъй като е удобен, надежден и достъпен. Има три вида влакови вагони, които да избирате: най-икономичният е „platzkart”.

Момче си играе с колички в престоя между Екатеринбург до Новосибирск.

Пристигане в Красноярск, пътниците са посрещнати от гледката на един стар съветски парен двигател на платформата на жп гарата. 

Пътници играят „Дурак”  - класическа руска игра на карти, в която целта е да се отървете от всичките си карти - на път за почивка в Иркутск.


Един пътник се възползва от възможността да поспи по време на междинна спирка в Иркутск. Кратки спирки по пътя предлагат възможност да излезете на чист въздух и да закупите закуски от доставчици на платформата.


Транссибирската линия е популярен и необичаен маршрут за повечето пътници, но за местните жители пътуването се възприема като чисто практическа част от живота.


Типичен руски мини-маркет на платформа в град Слюдянка - най-южния край на езерото Байкал - предлага шанс да се запасите с хляб, напитки, колбаси и сладки и солени лакомства.


Пушен амур, риба от езерото Байкал може да се намери в местните пазари по бреговата линия. Езерото Байкал е най-старото, най-дълбокото и най-голямото сладководно езеро в света. Около 80% от флората и фауната в района са ендемични, те съдържат хиляди видове, които не се срещат никъде другаде.


Повечето влакове в Русия имат вагон-трапезария, всеки със своя собствена индивидуалност.


Двама пътници, пътуващо от Хабаровск до Владивосток се наслаждават на типична руска вечеря - картофи, херинга, пелмени и разбира се коняк.


Пристигане в град Чита при изгрев слънце. След като излезете от централната жп гара насреща са църквата на Дева Мария и паметник на Александър Невски, ключова фигура на средновековна Русия. 


Последна спирка след 9288 км – Владивосток. 

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: пътници | влакове | маршрут | видеоигри

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ