Уникален леден хотел в Швеция (снимки)

Хотелът вече ще посреща гости и през летните месеци

20:34 14.09.2016

Уникалният „Леден хотел” (Icehotel) в Швеция вече ще бъде отворен за посетители целогодишно. Той работи вече 26 години, но всяка пролет затваря до настъпването на зимата. Всяка година „Леденият хотел” привлича хиляди посетители, като вече те ще могат да го посещават и през летните месеци.


Това е възможно благодарение на едно ново попълнение в комплекса, което ще бъде добавено през декември. То ще направи възможно леденият хотел да остане отворен и в слънчевите летни месеци. Това ще стане след инсталацията на покрив от слънчеви панели.


Решението идва в отговор на търсенето от страна на клиентите на хладно място за престой след среднощни походи или приключения с кучешки впрягове под ослепителното слънце.


През летните месеци новото крило ще генерира енергия от слънцето денонощно. Когато сезонното слънце залязва, крилото – в което има 20 апартамента, леден бар, както и галерия ще се присъединява към останалата част от “Ледения хотел“, който ще утроява размера си, за да поеме зимния прилив.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Швеция | нощувка | абонамент за двама | двоен абонамент

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини