Все повече българи плащат с карта в такситата

Клиентите могат да спечелят екскурзия до Берлин, Рим или Лондон

10:52 03.08.2016
Само за първите шест месеца на тази година броят на електронните плащания в таксиметровите автомобили е нараснал с 53% спрямо общия брой на всички трансакции, извършени през 2015 г., съобщават от таксиметровата компания Йелоу 333 АД и технологичната компания Mastercard. 

Все по-голямо търсене на ПОС терминали в обществения транспорт, включително и в такситата, отчита и проучването MasterIndex 2016, което Mastercard провежда периодично сред активните картодържатели в България. 13% от анкетираните тази година са посочили, че биха искали да плащат с дебитна или кредитна карта в градския транспорт, като броят им расте спрямо предходни години.

Внедряването на различни решения за електронни разплащания, базирани на безконтактна технология, значително улеснява достъпа на гражданите до обществения транспорт и е практика  в големи градове като Лондон, Чикаго, Санкт Петербург и Букурещ.  Само с доближаване на картата  до съответното устройство – валидатор или ПОС терминал -  пътниците могат да се качат на такси, автобус, влак и дори ферибот, като си спестят неудобството да купуват различни билети и да се справят със сложни системи за таксуване.  

Сега, за да направят пътуването още по-приятно, Mastercard и Йелоу 333 АД дават възможност на своите клиенти да спечелят екскурзия по избор до Рим, Берлин или Лондон или вълнуващо кулинарно приключение.  От 1-ви  август до края на септември с всяка безконтактна трансакция с карта Mastercard в колите на Йелоу 333 клиентите участват в томбола за безценно пътуване за двама, а всяка седмица – за вечеря в ресторант с интернационална кухня. Още информация относно кампанията е достъпна на www.yellow333.com.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: MasterCard | разплащане | такси | ПОС терминал

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини