Затворници ще почистват снега в Букурещ

В северната ни съседка е обявен оранжев код за ниски температури

Кметът на Букурещ Габриела Фиря обяви, че затворници ще участват в почистването на снега в града. Това стана ясно след свикания тази сутрин команден център за оценка на ситуацията в столицата на Румъния, където в последните дни паднаха обилни снеговалежи. 

Решението на центърът гласи, че лишените от свобода хора ще вземат участие в почистването на тротоарите и по-малките улички в Букурещ. 

"Ще се обърна към министрите на вътрешните работи и на правосъдието, както и към генералния директор на националната администрация на затворите в Румъния, които ще ни подпомогнат със затворници и жандармеристи, за да се почистят всички тротоари и малки улички“, каза Фиря, цитиран от bTV.

Оранжев код за опасно ниски температури е обявен в Букурещ и в почти всички окръзи на Румъния. Максималните температури са между минус 15 и минус 10 градуса, а минималните се очаква да спаднат до минус 29 градуса. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: почистване |

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ