AppStore въвежда българския лев като официална валута

След смяната на валутата всички поръчки и абонаменти ще се таксуват в български лева

14:18 19.05.2017
Валутата в онлайн магазина на Apple скоро ще се промени от евро в български лев. Валутата ще е валидна в App Store, iTunes Store, iBooks Store, Apple Music и iCloud Storage в България. Новината бе съобщена от компанията с писмо до потребителите ѝ тази сутрин. По този начин клиентите на компанията у нас ще могат да пазаруват приложения и съдържание без да се налага да конвертират парите си. След смяната на валутата, всички предварителни поръчки или абонаменти ще бъдат таксувани в български лева, се посочва още в писмото. Не става ясно обаче кога точно ще е възможно пазаруването в лева. 

От Apple подканят потребителите възможно най-скоро да осребрят и балансите за подаръци в iTunes. Причината е, че по време на процеса по конвертиране на валутата може да изникнат проблеми при преглеждането, използването или осребряването на кредитите за магазина.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате на нашата страница във Facebook или да използвате нашия RSS фийд, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | валута | пазаруване | смяна | App Store | български лев