Борисов инспектира работата по транзитния газопровод за Турция

С него беше и министърът на енергетиката Теменужка Петкова

Премиерът Бойко Борисов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова инспектираха работата по изграждане на транзитния газопровод с Турция, който се очаква да бъде завършен през 2018 г. 

Капацитетът на транзитния газопровод ще достигне от 14 до 15,7 млрд. куб. метра газ с изграждането на газовия участък Лозенец-Недялско, коментира премиерът Бойко Борисов. По думите му догодина по това време ще имаме газови връзки и в двете посоки. 

Борисов подчерта и активната работа по интерконекторите със Сърбия и Гърция. "Реверсивните връзки се строят и се създава възможност в европейския газов хъб да постъпва газ от различни източници - азерски, руски, втечнен газ, газ от Румъния и др", обясни министър-председателят. 

Относно самия газов хъб Балкан той изтъкна, че предпроектното проучване предстои да стартира и ще бъде направено с европейски средства. 

Борисов установи разлика между заварката на Южен поток,правена преди време и това, което се строи в момента. "Говореха как са подписали с Азербайджан за огромни количества газ. Но той не може да дойде по въздуха. Така че, сега, това, което те пожелателно правеха, ние на практика правим възможно", добави министър-председателят Бойко Борисов.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | газопровод | Турция | инспекция | снимки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини