Борисов: Не искаме да допускаме това, което се случи с Бургас и АМ „Тракия“

Премиерът посочи, че във Варна ще бъде направен нов път, който да изведе тежкия трафик от и до пристанището

„Не искаме да допускаме това, което се случи в Бургас – АМ „Тракия“ влезе в самото сърце на града и след това няколко години правим обходи, за да можем да оправим трафика в града”. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на първата копка на разширението на бул. „Васил Левски“ в град Варна, което има за цел да облекчи трафика в морската столица и към курортите.

Той посочи, че във Варна ще бъде направен и нов път, който да изведе тежкия трафик от и до пристанището, започва рехабилитация на три булеварда в кв. „Аспарухово“, а изграждането на кампус към Математическата гимназия в града е друг общ приоритет на общината и правителството.

„Когато говорихме какво да направим за облекчаването на трафика, кметът постави този булевард като основен приоритет”, обясни премиерът. Вече сме в готовност, почваме от днес, и проектът може да бъде завършен за празника на града следващата година, ако общината процедира бързо с отчуждителните процедури, добави той.

Кметът на общината Иван Портних подчерта, че изграждането на бул. „Васил Левски“ е най-мащабният проект след изграждането на Аспаруховия мост, който се реализира в града. Той благодари на премиера и на правителството за подкрепата им за разрешаването на големия проблем с трафика.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | Тракия | Бургас | Варна | пристанище | премиер

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини