Боршош не се яви пред парламентарната комисия, не вярвал на депутатите

Според бившия директор на НДК някои народни представители са предубедени, а комисията не работи професионално

13:31 24.07.2017
Бившият изпълнителен директор на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош, срещу когото прокуратурата повдигна обвинение в безстопанственост и злоупотреба с публични средства, не се яви пред временната комисия в парламента. В профила си във Facebook той обясни, че не вярва на депутатите в специално създадената комисия за установяване на фактите около похарчените средства във връзка с българското председателство на ЕС и затова не е отишъл на изслушването.

На първо място сред причините да не присъства на изслушването Боршош изтъква невъзможно краткия срок, в който комисията иска да изготви доклада си – един ден след изслушването днес. Според него това е „невъзможно и несериозно заради обема от информация и документи“.

Също така бившият директор на НДК смята, че някои от депутатите са предубедени спрямо него и няма как да имат обективна преценка. „Някои от членовете на комисията си позволиха преднамерени и крайни изказвания много преди аз да бъда изслушан в комисията“, добави той.

Също така Боршош смята, че няма как комисията да излезе с обективна и безпристрастна оценка, тъй като в рамките на 21 дни, откакто е създадена комисията, са проведени едва 4 заседания. „Комисията започна своята работа на 6 юли, проведе само четири заседания в рамките на 21 дни по казус и обстоятелства, изискващи разглеждането на огромен обем документи и запознаването с множество факти и гледни точки. Смятам, че решенията, взети в такива кратки срокове и в условията на медиен натиск, не могат да бъдат безпристрастни и обективни“, казва той.

„В този смисъл, имам основателни съмнения относно добросъвестната работа и заключения на комисията, както и относно непредубедеността на някои от нейните членове. В периода, в който комисията заседаваше, настъпиха съществени промени в обстоятелствата -прокуратурата повдигна обвинение“, казва Боршош.

„Всички факти и твърдения вече ще се изясняват в съда и затова допускам, че явяването ми пред комисията може да се използва и за други цели, а не само за изясняване на истината. Въпреки това от уважение към българските институции и в частност българския парламент предоставям писмено своите аргументи по разискваните в комисията въпроси.

Вярвам, че моето изложение, ведно с прикрепените към него документи, ще бъдат подробно и безпристрастно разгледани дори и от онези, които вече изразиха мнението
си‘, завършва той.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НДК | парламентарна комисия | Мирослав Боршош | изслушване

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини