BULATSA търси Ръководители на полети

Есенната сесия за набиране на кандидати стартира на 1 септември

Снимка: Economic.bg
11:21 04.09.2017

BULATSA стартира от 1 септември есенна сесия за набиране на кандидати за Ръководители на полети. Кампанията започва с Дни на отворените врати, като първата дата е на 29 септември. Желаещите да се запознаят с професията ще могат да посетят Районния център за обслужване на въздушното  движение и тренажорите за обучение в София. Следващите дати са 3-ти и 5-и октомври 2017 г.

Подборът на кандидатите ще започне на 16 октомври 2017 г. Всички кандидати, подали документи до 15 октомври 2017 г. включително, и отговарящи на изискванията, ще бъдат допуснати до есенния подбор.

Желаещите да станат Ръководители на полети трябва да преминат успешно шестте етапа – подбор по документи  (целогодишно), тест по английски език, тест FEAST (First European Air Traffic Controller Selection Test) в две части, практически упражнения на симулатор, проверка за медицинска годност и заключително интервю.

Задължителни изисквания са: висше образование – с минимална образователна степен „бакалавър“, без значение от специалността, и добро владеене на английски език. Кандидатите, които не притежават валиден сертификат за нивото на владеене на езика, ще могат да се явят на безплатен тест в BULATSA.

След успешно преминаване на подбора, кандидатите ще сключат договор за професионална квалификация и безплатно обучение за Ръководител на полети. По време на обучението всички кандидати получават месечна стипендия.

BULATSA очаква и тази година младите хора да проявят интерес и да пробват да се включат в екипа на българските Ръководители на полети. Нуждата от подготвени кадри продължава да се увеличава, тъй като през въздушното пространство над България за едно денонощие вече преминават около 2000 самолета, а през натоварения летен сезон броят им е повече от 3000.

Пълна информация за условията на кандидатстване, за професията и дните на Отворени врати, можете да получите на сайта на BULATSA - www.bulatsa.com.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: документи | кандидатстване | BULATSA | ръководители на полети | есенна сесия | отворени врати