Die Welt: Защо не почивка в България, вместо в Италия, Испания и Гърция?

Германското издание препоръчва страната ни за лятна ваканция

Снимка: Economic.bg
11:28 24.07.2017
Германският национален вестник Die Welt препоръчва България като място за отдих, вместо плажовете на Испания, Италия и Гърция, които това лято са препълнени с хора, а Турция продължава да бъде избягвана, заради опасността от терористични атаки. 

"Защо не отпуска в България?", пише изданието, като подчертава, че страната все по-често попада във фокуса на летуващите. "Страната, която е член на Европейския съюз от 2007 г., предлага много повече от гигантски хотели и евтин алкохол, които до този момент привличаха предимно организираните туристи", пише Die Welt.

България е позната преди всичко с ол инклузив почивките на море, но ако се отдалечите от крайбрежните райони, ще откриете една страна, която във вътрешността остава до голяма степен непозната за туристите, загатва германският национален ежедневник, цитиран от "Фокус".

Изданието отбелязва, че в непосредствена близост до популярните черноморски курорти има редица забележителности, които може да зарадват туристите. Сред тях са визайнтийски крепости и уникални скални пещери, между които се простира огромен зелен килим, изпъстрен с цветя в червено, жълто и лилаво. 

"Откриващото се небе е по-синьо, отколкото където и да е другаде по крайбрежието. Въпреки това гостите в районите, отдалечени на километри от плажовете, може да се преброят на пръстите на едната ръка", заключва Die Welt. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | море | почивка | Die Welt

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини