Днес е световният ден без сутиени

Целта е привличане на общественото внимание към рака на гърдата, тъй като целият месец октомври е посветен на болестта

13 октомври е денят, в който дамите трябва да оставят сутиените си вкъщи и да се присъединят към честването на световния ден за неносене на сутиени, пише Roodepoortrecord.

Световният ден без сутиени окуражава жените да ходят без сутиени през всичките 24 часа на 13 октомври, тъй като целият месец е посветен на информираността за рака на гърдата. Въпреки че произходът на този „празник“ не е ясен, явлението се наблюдава от 2011 г., като още от тогава неговата цел е привличане на общественото внимание към рака на гърдата и събиране на пари за научни изследвания.

Този ден също така напомня на жените, а и на мъжете, колко е важно да участват в борбата срещу рака на гърдата, просто като редовно ходят на преглед или редовно сами да проверяват имат ли някакви симптоми. Много от жените, преборили рака на гърдата, обаче не могат да излизат без сутиен, тъй като той им е нужен да придържа протезите им след операцията за отстраняване на болната гърда.

Мъжете могат да подкрепят каузата, носейки нещо лилаво – вратовръзка, боксерки, чорапи или тениска.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: рак на гърдата | Световен ден без сутиени | Световен ден за неносене на сутиени | 13 октомври