Доларът върна част от загубените позиции

Добрите новини последваха и американските капиталови пазари, които успешно финишираха на зелена територия

Щатският долар успя да възвърне част от изгубените си позиции спрямо останалите основни валути. Публикуваните през деня икономически данни оказаха благоприятно влияние върху „зелените пари“ и възвърнаха оптимизма в инвеститорите. Седмичните молби за помощи при безработица в САЩ реализираха ръст от 232 хил. , което е с 8 хил. по-малко от очакваните 240 хил. Това засили стабилността на трудовия пазар в страната.  Така основната валутна двойка записа нива от 1.1102 и понижение от половин процент. На този фон валутите, считани за убежища отбелязаха понижение. USD/JPY затвори с ръст от 0.60% и нива от 111.48.

Добрите новини последваха и американските капиталови пазари, които успешно финишираха на зелена територия. След като предния ден Dow Jones отчете най-голямото понижение за 2017 г. от 370 пункта, в сряда сините чипове успяха да преодолеят тази загуба и излязоха на зелена територия, достигайки до 20 663 пункта. Най-големият губещ се оказа технологичната компания Cisco, която обяви своите планове за преструктуриране. Cisco планира да съкрати 7% от работната си ръка. Това доведе до силно понижение от над 7% от стойността на акциите, като в края на деня една акция се разменяше за 31.37 долара.
На фона на по-силния щатски долар, златото отбеляза спад от 1.10%, търгувайки се под бариерата от 1 250 долара за тройунция.

Изявление - Питър Прат

След публикуването на данните от текущата сметка на еврозоната по-рано през деня, в 12:00 часа българско време главният икономист на Европейската централна Банка- Питър Прат ще направи изявление. Възможно е да се наблюдава известна волатилност при валутните двойки включващи евро.

Apple

На седмичната графика се забелязва образуването на възходящ ценови канал на търговия при технологичния гигант Apple. Възможно е ценовото движение да се оттласне от горната линия на канала и да поеме към низходяща посока. Влизането в къса позиция  е оправдано при нива от малко под 150 долара за акция, тогава ще бъде налично потвърждение за бъдещото поевтиняване. Допълнителна подкрепа за направения анализ получаваме от осцилатор RSI, който се намира в свръхкупена територия.

EUR/USD

През последните няколко седмици се наблюдава оформянето на възходящ ценови канал. При нива от малко под 1.1200 се наблюдава образуването на съпротива, което сигнализира за възможно понижение. Влизането в къса позиция е разумно да бъде съпроводено с лимит около 1.1000, където е позиционирана 50-периодната ЕМА и където се очаква да бъде срещната първо ниво на подкрепа. В допълнение, осцилатор RSI излиза от свръхкупената територия, потвърждавайки нашите очаквания.

Мед

Формирането на низходящ ценови канал сигнализира за бъещо понижение и достигане до около нива от 240, където може да бъде усетена първата подкрепа. Влизането в къса позиция е препоръчително, след като медта се оттласне от горната линия на канала, което отговаря на 257.  В допълнение забелязваме, че 50-дневната ЕМА е позиционирана над ценовото текущото движение.

US30

След няколко неуспешни опита за задържане над 21000, основният американски индекс отбелязва известно понижение. Голямата червена свещ сигнализира за превес на биковете над мечките и ново поевтиняване. Политическата несигурност в САЩ допълнително тласка US30 към нови дъна. Влизането в къса позиция е разумно да бъде след преодоляването на 20500, като първо ниво на подкрепа приемаме 200-дневната ЕМА.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: петрол | евро | долар | облигации | акции | злато | паунд

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини