Домусчиев: 90% от твърденията на Валери Симеонов за БМФ са неверни

По думите му със своите действия вицепремиерът се опитва да влияе на независимия съд

90% от твърденията на вицепремиера Валери Симеонов за "Български морски флот" са абсолютно неверни и не кореспондират на фактите. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев пред БНТ.

Той даде пример с едно от последните изказвания на Симеонов, че към тонажа на БМФ е включена и яхта. „Такава яхта струва 200 млн. евро. Тази яхта я няма и неслучайно ще заведа дело, защото цяло лято слушам щуротии”, каза председателят на КРИБ.

По думите му с тези свои действия вицепремиерът се опитва да влияе на съда. „Той е политик и е в управлението на държавата, а се опитва да влияе на независимия български съд.” Според него Симеонов има подбуди, за да атакува БМФ, тъй като едва ли това е най-проблемната сделка.

Кирил Домусчиев обясни, че някои претенции пред Арбитражния съд са били отхвърлени, а други приети, но все още се очаква решение на последна инстанция, с което ще БМФ ще се съобрази.

Той добави, че всички приватизационни договори, които е сключвал са приключили с изпълнение. Домусчиев добави, че само за 5-6 години инвестиции в дружеството са на стойност 570 млн. лв. и в близката година ще достигнат 800 млн. лв.

„Колкото по-малко държава има в икономиката - толкова по-добре”, категорично заяви председателят на работодателската организация.” Държавата трябва да помага на икономиката, но не да управлява дадени сектори и да се бърка в работата”.

Според него положителните икономически резултати означават, че индустрията си е свършила работата. Последните данни на НСИ показвт близо 4% ръст на БВП, който се дължи основно на индустриалното производство, обясни той. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: съд | Кирил Домусчиев | Валери Симеонов | БМФ