Dow Jones регистрира 9-та поредна възходяща сесия

Европейските борси не успяха да последват възходящия тренд на световни борси

Щатските акции се търгуваха на по-високи цени, а индексът Dow Jones добави нови стойности към нивото от миналата седмица и записа 9-та подред сесия с ръст и нов исторически максимум при 22 118 пункта, което е с 0.12 на сто повече от затварянето в петък. S&P 500 се изкачи с 0.16% до 2 480 пункта, което е първия рекорден връх от 26 юли насам, а технологичният индекс Nasdaq надмина нивото на отваряне с 0.51% и завърши деня на 6 383 пункта.

Европейските борси не успяха да последват възходящия тренд на световни борси, като на Стария континент преобладаваше смесена към негативна търговия. Сините чипове на Европа изпратиха индекса DAX на червена територия с понижение от 0.33 на сто до 12 257 пункта, докато във Великобритания FTSE 100  превъзмогна натиска от пазара и добави 0.27 на сто към стойността си до почти 7 532 пункта. В основата на негативните резултати бяха новите санкции наложени към Северна Корея, с които страната ще се лиши с около 3 млрд. долара от годишните приходи от износ.

Тревогите за добива на петрол от OPEC и САЩ натежаха на пазара и това доведе до понижение в цената на суровината. Щатският петрол се търгуваше с понижение от 0.40% на цена под 50 долара за барел, докато сортът Брент поевтиня с 0.13 на сто до 52.26 долара за барел. Цената на златото беше колеблива през първия ден от седмицата и ценният метал се търгуваше в тесни граници. В края на деня продажбите взеха превес и пазарната цена достигна 1 257.70 долара за трой унция.

Икономически данни - Китай

Китай публикува търговските данни за юли около 06:00 ч. сутринта. Очакванията бяха докладът да покаже, че търговския излишък на страната се е увеличил на 46.08 млрд. долара за миналия месец, спрямо излишък от 42.77 млрд. долара през юни. Реалните данни сочат ръст на търговският излишък от 46.74 млрд. долара, което е повече от прогнозните стойности. Предполага се, че износът ще се покачи с 10.9% през юли спрямо година по-рано, след скок от 11.3% преди месец, но реалното повишение е 7.2%. Вносът се очакваше да нарасне с 16.6% след увеличение от 17.2% през юни, но текущите стойности показват увеличение с 11%.

Nucor Corporation

Компанията производител на стомана е добра инвестиция с надеждната си дивидентна политика, но от техническа страна пазарът дава възможност за търговия в образувалия се рейндж, като всяко отскачане от линията на подкрепа над $52 е потенциален вход в дълга позиция с цел стойности над $60. Пробив над горната граница на канала би довел до бързо поскъпване до стойности близки до $70 за акция.

USD/JPY

Валутната двойка USD/JPY показва първите сигнали за обръщане на низходящото движение. След силно импулсно движение доларът поскъпва над низходящата тренд линия и прави пробив на 50-периодната средна, където започва консолидация и, според нас, подготовка за ново поскъпване. Индикаторът RSI се намира над 50%, което подкрепя очакванията ни за бъдещо поскъпване. При преодоляване на съпротивата около 111.00 следва достигане на целта от 111.70/120.00. Връщане на котировките под 110.50 ще отмени анализа и ще възобнови низходящото движение.

XAG/USD

Движенията на среброто очертават низходящ канал, при който има налице фалшив пробив на горната линия на съпротива и отскачане от нея. Допълнителна съпротива оказва 50-дневната средна, която оказва натиск върху цената на метала. Индикаторът Стохастик се намира в близост до зоната на свръх продаден пазар, затова трябва да изчакаме нов цикъл на покачване, при който цената да остане ограничена от горната линия на канала и подвижната средна. Това ще ни даде потвърждение, че купувачите са слаби и може да влезем в къса позиция с цел стойности около $15 за трой унция.

DAX

От средата на месец юни немският индекс прави корекция на дългосрочното покачване и се намира под 50-дневната средна. Техническият индикатор MACD образува скрита дивергенция, което е тренд обръщаща формация и сигнализира, че може да следва възобновяване на възходящия тренд. По-агресивните от вас може да влязат в дълга позиция при отскачане от линията на подкрепа на канала, но е препоръчително да се изчака пробив над канала и евентуален тест, който да потвърди обръщането на низходящото движение.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: петрол | евро | долар | акции | злато | борси | Nasdaq | борсови индекси Dow Jones

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини