Endava откри нов офис в София, мисли за още разширения

До 2020 г. в офиса ѝ се очаква да работят близо 400 специалисти

Снимка: Endava
Имаме големи амбиции за офиса на Endava в България. Това каза главният изпълнителен директор на международната IT компания Джон Котерел по време на откриването на новия ѝ офис в столицата, в който се очаква към края на 2020 г. да работят близо 400 специалисти. 

Компанията стъпи за първи път на родния пазар в края на миналата 2016 г. година след сливането ѝ със специализираната в софтуерни разработки ISDC. Този ход затвърди развитието на Endava в посока Централна и Източна Европа. За местния екип се знае, че работи по проекти за световни играчи в областта на новите технологии, телекомуникациите, застрахователното и банковото дело. 

Котерел обърна внимание на политиката на Endava в други страни от Централна и Източна Европа, където прави впечатление, че компанията не само се установява в столиците им, но и често предприема стъпки към разширяване на дейността си в по-малките градове. „Предвид това, нашата надежда е, че след София ще отправим поглед и към други български градове, за да открием офиси и там“, допълни още той. 

Изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев определи желанието на Endava да разпростре дейността си и на повече места, освен в столицата, като особено важно, доколкото регионалното икономическо развитие е основна икономическа цел, включително на представляваната от него организация. Според Янев навлизането на компанията на родния пазар ще помогне за затвърждаването на ролята ни като лидер в областта на ИТ сектора на Балканите и в околността.  

Стратегията за разширяване на дейността си у нас Endava подкрепя с цифри, като от компанията обясняват, че планът им е да увеличат работната си сила тук от малко над 70 души сега до 180 през юни 2018 г. и 380-400 в тригодишен план. 

„Ще продължим да се разрастваме както на локално, така и на глобално ниво, за да можем да гарантираме на клиентите си, че за тях работят ИТ таланти на световно ниво“, коментира още Котерел и допълва – „Затова избрахме и България като стратегически хъб, който да подсили допълнително развитието на мрежата ни от 14 центъра в Западна, Централна и Източна Европа, както и в Северна и Латинска Америка“. 

Едни от ключовите предимства, които компанията е съзряла тук, са свързани с наличието на талантливи софтуерни инженери и високото ниво на езикови познания. Особено важно от стратегическа гледна точка е и фактът, че България е страна-членка на Европейския съюз и като такава може да предложи бързи транспортни връзки към и от останалите държави на континента, включително със Северна Америка и скандинавските държави. 

За положителния растеж на Endava свидетелства това, че само преди 5 години компанията е имала 30 млн. оборот и 700 служители, докато сега тя може да се похвали с приходи от над 115 млн. паунда и над 3900 заети в офисите ѝ по света. 

ИТ компанията изтъква като основна причина за успеха си фокуса върху хората – служители, партньори и клиенти. В тази връзка Даниела Анва, управляващият директор на софийския офис и оглавяваща отдела за Човешки ресурси, обърна внимание, че заетите в компанията са и нейните „най-добри посланици“. „Ние инвестираме в развитието на хората и се стремим да им предложим интересни инженерни проекти, по които да работят и да учат, както и гъвкави възможности за кариерно развитие“.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | офис | аутсорсинг | регионално развитие | Endava | Джон Котерел | Даниела Анева

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини